18.10.14

Avrupa

sayfalarımızda çalışma devam etmektedir





Mönchengladbach’ da Vahabi hareketlerine karşı, İslamın güzelliği anlatıldı.




Batı ülkelerinde uzun süredir saldırgan tavırlarıyla İslam’ı kötü göstererek,müslümanların “terörist” etiketiyle anılmasına sebep olan Vahabilere karşı,Almanya’nın Mönchengladbach kentinde Şeyh Ahmet Yasin El Buhari El Bursevi Hazretleri,Almanlara İslam dinini ve tasavvufun inceliklerini anlattı.

  İkiyüz kadar dinleyicinin katıldığı İslam ve Tasavvuf konferansın sunumunu, Almanya’nın liberal SPD Partisinden, Vahabi karşıtlığıyla bilinen politikacı Herr Schultz yaptı.
Toplantıda İslam dininin Hoşgörü dini olduğu vurgulanarak,İslamı koruma adına gerçekleştirilen Vahabi hareketlerinin,aksine İslam zarar verdiği ve batı toplumu arasında müslümanları ötekileştirdiği  belirtildi.
  Almanların sorularına cevap veren Şeyh Ahmet Yasin Hazretleri konferans sonunda dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Almanların zihninde çizilen yobaz ve terörist  müslümanlar mitini yıkan Şeyh Ahmet Yasin Hazretleri ,Almanyanın ünlü gazetesi Rheinische Post’a verdiği röportajda kendisine yöneltilen Vahabilerden farkınız nedir sorusuna karşılık olarak: “Kur’an bir derya gibidir.Vahabiler bu deryadan bir balık tutup,alın bakın; işte balığımız.Bu deryada başka bir balık yoktur.” düşüncesindeler. Bütün deryayı gezsinler bakalım, o zaman deryada ne kadar balık olduğunu görecekler.Kur’an da böyledir, İncil de böyle... Sadece bir iki ayeti alıp ona göre hareket edemeyiz. Hangi peygamber birbiriyle savaşmıştır?” şeklinde verdiği cevap Almanların dikkatini çekti.




2009 Hizmetleri Yazısından

“Kim ki kendi nefsi için istediğini, mümin kardeşi için de istemedikçe, gerçekten iman etmiş sayılmaz.” Hadis-i Şerifini düstur edinen Halilu’r-Rahman Vakfı, yıllardır Avrupa’nın, Afrika’sı Balkanlarda, özellikle Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova gibi birçok ülkede, yoksul din kardeşlerimizin ihtiyaçlarına koşmakta, onların yaralarını sarmakta ve onların dertleriyle dertlenerek onlara uzanan yardım eli olmaktadır. Çünkü Müslümanlığın özünde kendini din kardeşi için feda etmek vardır ve kardeşinin mutluluğunu kendi mutluluğuna tercih etmek esastır.

Finansal yardımlarla başlayan hizmetlerimiz, sizlerin de desteğiyle her geçen yıl biraz daha büyüyerek gıda ve giyecek yardımı, ramazan aylarında iftar çadırı, Kurban yardımları gibi çeşitli alanlara yayılmış ve 2009 yılında bu hizmetlerimiz önceki yıllara nazaran çok daha fazla insanımıza ulaşmıştır. Bu anlamda 2009 yılı tam bir hizmet yılı olmuştur. Hizmetlerin bu derece artış göstermesinden daha sevindirici olan ise, hizmet zincirimizin giderek büyümesine vesile olan gönüllü kardeşlerimizin uzaktan yakından maddî- manevî yardımlarıyla akın akın hizmette yarışmalarıdır.

Balkan hizmetlerinde son yıllarda özellikle Bulgaristan ve Makedonya ülkelerine yönelen Halilu’r-Rahman Vakfı bu ülkelerdeki hizmetlere ağırlık vermiştir. Bulgaristan’da bu yıl ikinci dergâhımız açılmış ve böylece iki tane dergâhımız burada yaşayan kardeşlerimizin Allah’a açılan kapısı olmuştur. Kış hazırlığı olarak bu dergâhlarımıza odun, kömür v.s. yakacak alınmıştır. Daha güzel olanı ise, bu bölgelerdeki insanlarımız bizleri öylesine benimsemiş ve yapılan hizmetlerden öylesine memnun kalmışlar ki, dergâhımızın inşaatı daha bitmemesine rağmen günde yüz elli iki yüz kişi dergâhımızı ziyaret etmekte ve biran önce inşaatın bitmesi için çalışmalara yardım etmekteler.
    Bunun yanısıra Bulgaristan’ın çeşitli bölgelerindeki ibadethanelerin onarımına devam edilmekle birlikte, yine bu bölgelerdeki yoksul vatandaşlarımıza önceki yıllarda olduğu gibi gıda ve giyecek yardımları yapılmıştır. Kurban Bayramında bu ülkedeki iki dergâhımızda yaklaşık on ton kurban eti toplam 10231 haneye dağıtılmıştır. Tüm yöre halkı yapılan bu kurban hizmetinden duydukları memnuniyeti sultanımız Şey Nazım Kıbrısî hz.’ne ve Şeyh Ahmed Yasin hz.’ne özel teşekkür mektupları yazarak dile getirmişlerdir.

  
    Makedonya’da da yıllardır yapılan hizmetlere bu yıl da devam edilmiştir. Bu bölgedeki vatandaşlarımıza da gıda ve giyecek yardımları yapılmıştır. Ayrıca birçok vatandaşımıza finansal yardımlarda da bulunulmuştur. Çünkü buralardaki insanların kişisel gelirleri o kadar düşük ki; bir kişinin geliri bizim paramızla günlük 5,00–6,00 TL civarında ve insanlar bu ücretle bir yıl çalışıyorlar ki, sıcak bir kış geçirmek için 2–3 ton odun-kömür alabilsinler… Balkanlarda yaşayan kardeşlerimiz bizlere göre daha soğuk bir iklimde yaşadıkları için haliyle yakacak ihtiyaçları bizim şartlarımıza kıyasla çok daha fazla oluyor ve tüm bu yoksulluğun içinde bizler gibi dilediğince ısınamadıkları gibi, sıcacık bir evleri veya bir odaları da yok. Zaten birçok bölgede elektrik dahi yok. Akşam olduğunda sobaya iki üç dal odun atıp erkenden uyuyarak yaşamlarını idame ettiriyor. Birçoğu bizlerin baraka diye nitelendirdiğimiz çadırdan veya derme çatma ahşaptan yapılmış evlerde yaşıyor. Dolayısıyla ihtiyaçları çok fazla, yardıma, tahmin ettiğimizden çok daha fazla muhtaçlar. İşte bu yüzden sultanlarımız onların yaralarına merhem olmaya çalışıyor. Sultanımız Şeyh Nazım Kıbrısî hz.’ne Ebu’l-Fukara denmesinin sebebi fakirlerin babası olması sebebiyledir. Kimsenin pek görmediği göremediği yoksulları o görüp düşündüğü için, onların yardımına koştuğu için Fukara Babası deniyor  ona.

Bu yıl kurban hizmetinde yine Makedonya’da bin haneye ulaşılmıştır. Yapılan Kurban hizmetlerinden sonra, diğer tarikatlardan gelen kardeşlerimizin de katılımıyla toplu halde büyük zikir meclisleri oluşturulmuş, kurban bayramı coşkuyla kutlanmıştır.
Türkiye’de de Bursa’nın Yunus eli semtinde yapılan ve inşaatı bitmek üzere olan Halilu’r- Rahman Vakfı Bursa Emir Sultan Aşevi’nde de hizmetlerimiz devam etmektedir. Bu yıl kurban bayramında burada da kurbanlar kesilmiş ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Bu hizmetlerimize ilaveten Yunus eli semtindeki yoksul ve hasta vatandaşlarımıza da her gün evlerine sıcak yemek götürülerek hizmet verilmektedir.


2007

2006 Bulgaristan Hizmetleri






2007 Bulgaristan Hizmetleri 


2007 Kosava Arnavutluk ve Makedonya Hizmetleri


2012 Bielefeld Kurban Hizmeti 

2012 Münih Kurban Kesim ve Dağıtımı

2012 Kosova Kurban Hizmeti 

 

© 2014 ANKA. Copyright © Her Hakkı Saklıdır.Bu sitedeki bütün yazı ve görsellerin her türlü telif, fikri mülkiyet hakları site sahibine aittir.Bize ulaşın