17.10.14

Manevi Halleri








Şeyh Ahmed Yasin Hazretleri'nin manevi hal ve derecelerini anlatmaya elbette sayfalar yetmez. Burada kendisinden veya yakın hizmetteki kardeşlerimizden duyduklarımı toparlamaya çalıştım, inşAllah bir nebze faydalı olurum.


Uykuda dahi Kur'an Okurdu
Şeyh Ahmed Yasin Hazretleri'nin Annesi Rahmetli Ayşe Hanım'dan rivayet edildi,

Şeyh Ahmed Yasin Hazretleri'nin çocukken Kur'an Kursuna gittiğinde rahmetli dedesinden kalan Kur'an-ı Kerimi vardı, onu çok sever elinden hiç düşürmezdi. Annesi dışına bezden bir kılıf dikmişti, elleri hep terlediği için Kur'anı zedelenmesin diye özellikle istemişti bunu. Sürekli bu Kur'an'dan hatim yapardı.
18 yaşında Muhammed Raşit Erol Hazretleri'ne bağlandığında Cezbe-i Rahman'a kapılmış, çok değişik haller kendisinde tecelli etmişti. Bu eski Kur'anı Kerim'ini bu sefer aşkla okuyor her cümlesinde aşk gözyaşları kalbine akıyordu. Öyle bir hale gelmişti ki yatana kadar Kur'anı Kerimi okur, uykusu geldiğinde edeple öpüp başına koyduktan sonra göğsüne bastırır ve gece boyunca hiç kımıldamadan göğsünde Kur'an ile uyurdu. Uykusunda Annesi Ayşe Hanım oğlunun kaldığı yerden sureyi rüyasında devam ettirdiğini duyardı. Sabaha kadar uykusunda Kur'anı Kerim okurdu. Bu hal uzun bir süre devam etti.



Abdestsiz Yere Asla Basmadı

Şeyh Ahmed Yasin Hazretleri bir gün abdestsiz gezen sofisine kızdı ve şunu anlattı,
Ben asla yere abdestsiz basmadım. Yatağımın baş ucunda bir tuğla bulundurdum hep, uyandığımda dahi hemen ondan teyemmüm aldım öyle kalktım. Kalkar kalkmaz koşa koşa çeşmeye gidip abdestimi alıyordum.Bu öylesine önemli ki abdestliyken üzerinize yağan rahmeti, meleklerin peşinizde nasıl koşturduğunu görseniz vallahi sizde böyle yapardınız.



Şeyh Ahmed Yasin Bursevi gençlik yılları, menzil, albay mehmet ıldırar
Şeyh Ahmed Yasin Hazretleri 19 yaşındayken (mavi gömlekli)
Yanında Yarbay Mehmed Ildırar Efendi 

Maneviyatta verilen İşaretler
 Şeyh Ahmed Yasin Hazretleri henüz 19 yaşındayken evliyalık makamına ermişti, kırklar meclisinde Yarbay Mehmet Ildırar Efendinin de olduğu hatme-i hacegan halkalarında manevi dünyanın kapısını aralamıştı. Bu hatmelerde yaşadığı pek çok hallerini vefatından sonra açılması şartı ile siyah bir defterde toplamıştı. Nasibi olan bir kaç sofi hizmetleri sırasında bu defterden bir iki sayfa okuma şerefine nail oldu. Bu sayfalarda Hızır a.s'ın onlara verdiği derslerden bahsediyordu. Her hatme-i şerife  peygamber,sahabe  geliyor, onlara bir kaç mesele hakkında ders veriyor, kendi yaşadıkları olaylardan onlara anlatıyordu. Dersin sonunda onlara manevi hediyeler ve işaretler dağıtılıyordu. Bunlardan birisi de Hz. Hamza Efendimizin hatmedekilerin sağ kaşlarına verdiği heybet işaretiydi.


 

© 2014 ANKA. Copyright © Her Hakkı Saklıdır.Bu sitedeki bütün yazı ve görsellerin her türlü telif, fikri mülkiyet hakları site sahibine aittir.Bize ulaşın